Petter Solberg VW-vel támad

A kétszeres ralikrossz világbajnok, norvég Petter Solberg 2017-ben egy VW Polo Supercarral folytatja pályafutását a ralikrossz világbajnokságon. Csapattársa a tavalyi bajnokság második helyezettje a svéd Johan Kristoffersson lesz.

press_2f2016_10_lat_kristoffersson_28303_29.jpg

Petter Solberg 2014-ben és 2015-ben elhódította az FIA ralikrossz világbajnokság trófeáját majd 2016-ban a dobogó harmadik fokáig jutott. Ezalatt a három év alatt Solberg a saját maga által gründolt csapatában egy Citroen DS3-mal versenyzett. 2016 év végén egy nyilatkozatában elmondta, hogy irgalmatlan munkájuk van az elmúlt három évben és nagyon nehéz volt úgy versenyezniük, hogy a Citroen gyár gyakorlatilag semmi anyagi jellegű támogatást nem adott nekik. Ezért mindenképpen csapat vagy autógyártó váltáson gondolkozott.

press_2f2016_10_lat_solberg_28201_29.jpg

A mai napon pedig bejelentették, hogy a VW Motorsport hathatós támogatásával újjá alakult a Petter Solberg World RX Team. Ennek értelmében Solberg marad a csapatfőnök, de a két versenyautó és a teljes technikai támogatás a VW Motorsport Hannoveri bázisáról érkezik. A csapat főhadiszállása az elmúlt három évhez hasonlóan a svédországi Torsbyban marad, a főtámogató a VW Svédország lesz.

A boldog Solberg elmondta, hogy ez a szerződéskötés volt az, amit nagyon vártak. Elmondta, hogy ez egy álom, ami a főtámogató VW Svédország és a technikai partner VW Motorsport valamint rendkívüli harcképes csapattársa Johan Kristoffersson közreműködésével vált teljessé és valóssá. Nem titkolt szándékuk és elvárásuk magukkal szemben, hogy megnyerjék a 2017. évi világbajnoki szezont. Mindenre képesnek érzik magukat és ezt akarja mind a PSRX Team mind a VW Svédország miatt. Az elmúlt három évben az egész csapat kőkeményen dolgozott és így eljutottak abba a helyzetbe, hogy ezt a szerződést most aláírhatták. Rengeteg munka vár még rájuk a szezon kezdetéig, de most olyan pozícióba kerültek amivel minden, de minden lehetségessé vált számukra.

Kristoffersson is pozitívan nyilatkozott az új csapatról. Hihetetlenül büszke rá, hogy részese lehet ennek a rendkívül izgalmas projektnek Petterrel és a VW Svédországgal. Mindketten minden tőlük telhetőt megtesznek majd a siker érdekében, hiszen egy ilyen lehetőség egyszer adódik az ember életében.  

url_1.jpg

A VW Motorsport igazgatója Sven Smeets elmondta, hogy nagyon várja már a közös munkát Solberggel és Kristofferssonnal valamint a VW Svédországgal a világbajnoki sorozatban. A szezon alatt Petter és csapata fogja irányítani az egész projektet ami nagyszerű garancia a sikeres együttműködésre.

Szöveg: Tommy

Fotó: http://www.fiaworldrallycross.com/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4212119223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása