Év végi buli rally 1. - Mikulás rally, Veszprém

December 3-4. között volt az immár 20. Mikulás rally Veszprémben illetve a környékén. A versenyen a licenszes és az amatőr mezőnnyel együtt bő száz versenyzőpáros állt rajthoz. Három helyszínen rendeztek gyorsasági szakaszt, mindegyiket kétszer kellet teljesíteni így összesen hat murvás gyorsaságin dőlt el a verseny végkimenetele.

2016_tabla_nagy_2.jpg

Mivel ez a verseny már nem számít bele semelyik bajnokságba ezért itt gyakran helyet cserél pilóta és navigátor vagy konkrétan a navigátor vezet egy teljesen más emberrel az oldalán, vagy erre az egy versenyre kipróbálnak a párosok egy számukra teljesen új autó típust vagy kategóriát. Mint például a fehér Ladás Jana, aki most egy piros Mitsubishi Lancer Evo IX-cel próbált szerencsét. 

Nagyon komplett kis mezőny gyűlt össze. Tíz darab R5-ös autó, rengeteg R4-es vagy egyéb kategóriás négykerék meghajtású turbós autó állt rajthoz. Rajtuk kívül pedig az összes egyéb kategória képviseltette magát, hajtson az az autó elöl vagy hátul, legyen szívó vagy turbómotoros illetve ismét volt jó pár tereprally autó is mezőnyben. Idén is volt három külföldi páros akik a licenszes mezőny vége felé szerepeltek a rajtlistán. 

maxresdefault.jpg

Újdonság volt többek között, hogy a Korda Racing vadiúj Skoda Fabia R5-e itt mutatkozott be a nagyközönségnek ifj. Érdi Tiborral a volán mögött. És ez a Mikulás rally volt Ollé Sándor Ford Fiesta S2000-nek a búcsúfellépése amivel úgy tűnik végleg elfogytak az S2000-es rallyautók a magyar rally bajnokságokból, hogy helyüket átadják a modernebb R5-ös autóknak. Így döntött Ollé Sasa is aki már eladta Fiestáját és azt a verseny után el is viszik tőle. Ők is egy Skoda Fabia R5 mellett tették le a voksukat amit már meg is rendeltek és ami elvileg február körül érkezik meg hozzájuk. 

15240129_1451435331563705_1778250075_n-1.jpg

A versenyen rajthoz állt az idén a WRC2-ben vitézkedő Turán Frigyes - Zsíros Gábor kettős a Ford Fiesta R5-tel és az ERC-ben csatázó Botka Dávid - Szeles Péter - Citroen DS3 R5 trió. Szintén versenybe szállt a közönség egykori kedvence Bútor Róbert aki most az EVO X-es Mitsubishi Lancerjével próbált mosolyt csalni a nézők arcára.  

maxresdefault_1.jpg

A szombati adminisztrációs és technikai átvételi procedurák és a pályabejárások után vasárnap zajlott az éles futam. Szép napsütéses, száraz de hideg időjárás várta a mezőnyt akik derekasan küzdöttek mintha csak valamelyik bajnoki címért hajtottak volna. Jó pár versenyző szedett össze defektet és voltak akik kissebb-nagyobb töréskárral fejezték be ideje korán a 20. Mikulás rallyt.

A verseny abszolút sorrendje az alábbiak szerint alakult,

vege_3.JPG

Szöveg: Tommy

Fotók: internet

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2912023149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása