14. Rallylegend, San Marino, 2016. október 6-9., első hírlevél

A San Marinói köztársaságban idén október 6-9. között ismét beindítják az időgépet, hogy a régmúlt legjobb, legismertebb rally autói rajthoz állhassanak a sorozatban immár 14. Rallylegenden. A verseny szervezői nem fognak unatkozni a rajtig hátralévő négy hónap alatt. Ismét a legjobb tudásuk szerint fognak eljárni, hogy az egyik legismertebb rally ünnepen a közönség és a világ legjobb rally versenyzőinek minden klappoljon. Az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan az idén is rajongók ezrei látogatnak el a San Marinói köztársaságba és ezen belül a versenyközpontnak helyet adó Rally Village-be ahol négy napon keresztül minden csak a rallyról és a rally versenyzőkről szól. 

locandina2016.jpg

Az idei versenynek három fő témája lesz, három évfordulót ünnepelhetünk együtt a rendezőséggel és a versenyzőkkel. Egyik a VW Golf Gti 40 éves születésnapja. A másik az Alitalia részvétele a rallysportban az ő jellegzetes dekorjukkal, minek emléket állítva megpróbálnak minél több egykori Alitaliás versenyautót San Marinóba csábítani. Úgy is mint a Lancia Stratost, Lancia Beta Coupèt, Fiat Ritmót és a nagy kedvencet és egyben a harmadik szülinapost az idén 40 éves Fiat 131 Abarth-ot. A Fiat 131 Abarth külön téma lesz a hétvégén, ő lesz a Rally Village-ben szokásos kiállítás főtémája, a lehető legtöbb hivatalos, gyári dekoros verziót ki akarják állítani.  

A Rallylegend az elmúlt tizennégy év alatt egyfajta védjeggyé vált a rallysportot szerető emberek körében. A Rallylegend fő szponzorai a korábbi évek során már megismert Volkswagen, az Eberhard&Co óramanufaktúra és az Asset Banca hitelintézet. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is az aktuális VW Polo R WRC lesz az előfutó autók egyike, fedélzetén az egyik gyári versenyzőjükkel és ahogy már megszokhattuk több különböző rally autót is elhoznak a gyári múzeumokból. A főbb díjakat idén is a svájci Eberhard&Co óramanufaktúra biztosítja a versenyzőknek illetve San Marinó fő hitelintézete az Asset Banca adja hozzá az eseményhez amit tud. 

Az idén visszatér a szponzorok közé a Pirelli gumiabroncs gyártó, hogy átvegye a helyét a Hankooktól. Attól a Hankooktól akinek Paolo Valli az egyik főszervező külön köszöni az elmúlt két évben nyújtott nagylelkű támogatását. 

A Pirellit nagy örömmel köszöntik a főszervezők és nagyon boldogok, hogy visszatérnek a támogatók körébe ezzel is emelve a Rallylegend színvonalát. A Pirelli három kategóriában lesz érdekelt, a Historicban, a Mythoszban és a World Rally Cars-ban ahol a P Zero-t és a Corsa Classic-ot tudják biztosítani versenyzőknek. A WRC és a Mythosz kategóriában a Pirelli is díjazni fogja a feltörekvő tehetségeket mert nekik is az az elvük, hogy az arra érdemes pilótákat ki kell emelni a tömegből. 

Paul Hembery a Pirelli Motorsport igazgatója elmondta, nagyon elégedett, hogy partnerévé válhattak a Rallylegendnek. Ez egy nagy buli futam ami mindig nagy meglepetésekkel jár, hogy milyen sok ismert rally versenyző áll itt rajthoz. Annak idején a rallysport volt az egyik fő indoka, hogy elvállalta a motorsport részleg irányítását és nagyon boldog, hogy külön díjazhatják a tehetséges versenyzőket is.

Az idei év újdonsága, hogy a Rallylegend és a decemberi Monza Rallyshow közös vállalkozássá vált és szorosan együttműködve folytatják világszerte ismert rendezvényeik bonyolítását.

A 14. Rallylegend ideiglenes programja és a jegyárak elérhetőek a verseny hivatalos oldalán a http://www.rallylegend.com/en/ címen. 

Szöveg: Tommy

Fotók: Rallylegend Official

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr368765392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása