Hétvégén Svéd rali - csak legyen hó...

kepkivagas_15.JPG

Most hétvégén lesz a rali VB szezon második futama a Svéd rali. Sajnos nagyon kevés hó van a pályákon ezért át kellett szervezni a verseny programját. Több gyorsaságit törölni kellett a programból, nem lesz megtartva a csütörtök reggeli shakedown sem. Tudni kell, hogy hó nélkül a szöges gumikkal nem lehet végigmenni a pályákon mert egyszerűen nem bírnák ki a gumiabroncsok.

A versenyen újdonság, hogy a Hagforsi reptérről elrakták a szervizparkot a Karlstadi kikötőbe. Szervizelésre minden napon csak reggel és este lesz lehetőség úgyhogy beosztással kell majd támadni a futamon. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ellátogat a futam Norvégia területére ez most a pénteki napon lesz aktuális. A Svéd rali két legsikeresebb versenyzője a svéd Stig Blomqvist és a finn Marcus Grönholm, ők pályafutásuk során mindketten 5-5 futamgyőzelmet arattak itt. 

img_20160208_083336.jpg

A csapatok mindenesetre felkészülten várják a rajtot.

A VW Motorsportnál nem változott semmi a pilótáik összetételén. Van három győzelemre éhes versenyzőpárosuk, köztük a kétszeres Svéd rali győztes Ogierék és a 2014-es győztes JML-ék illetve ott vannak még a kétszer is dobogón végzett Mikkelsennék. A Svéd ralinak különös jelentősége van a VW számára. 2013-ban itt kezdődött el a hihetetlen sikersorozatuk, itt nyerték meg az első VB futamukat Ogieréknek köszönhetően és ezt a futamgyőzelmet az azóta eltelt 40 versenyből még 35 követte.

2016-02-05_vwms_wrc2016_02schweden_vorschau_03.jpg

A Hyundainál mostantól kezdve mindhárom versenyzőjük az új generációs i20 WRC-vel áll rajthoz. Az új autónak jól sikerült a bemutatkozás mert a szezon első futamán Monte Carlóban Neuville-éknek köszönhetően sikerült egy dobogós helyezést elérniük, ott harmadikok lettek. Több gyorsaságit is nyertek a Hyundaiok és a Power Stage-n is sikerült pontokat szerezniük. Svédországban Neuvillék és Paddonék képviselik a Hyundai Shell World Rally Teamet míg Dani Sordóék a Hyundai Mobis World Rally Teamet erősítik ezen a futamon.  

hayden-paddon-rally-sweden-2015.jpg

Az M-Sport csapatánál sem változtattak semmit a pilóták összetételén. Ostbergék és Camilliék is részt vettek egy verseny előtti teszten, mindketten nagy reményekkel várják a Svéd ralit. Az M-Sporthoz kapcsolódó hír még, hogy a Monte Carló ralihoz hasonlóan itt is a csapat színeiben áll rajthoz Elfyn Evans egy Fiesta R5 Evoval illetve a tavalyi norvég ralibajnok Eyvind Brinildsen is kap egy Fiesta R5 Evot, az ő navigátora a svéd Anders Fredriksson lesz. 

dba02a4d-e566-4c75-9389-d057da0e66e8.jpg

Az idén Abu Dhabi Total World Rally Team néven futó és csak bizonyos versenyeken rajthoz álló Citroen csapatot itt is Kris Meeke-ék képviselik mint első számú versenyzők. Rajthoz áll még az ír Craig Breen is és a névadó szponzor támogatottja Khalid Al-Quassimi is. 

img_20160208_101232.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: VW Motorsport, Hyundai Motorsport, M-Sport, Citroen Racing, internet

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr768369786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása