Ismét helycsere a Hyundai rali alakulatánál

Ismét versenyzőcserét jelentett be a Hyundai Motorsport csapata. Mivel az idei WRC bajnokságból már csak két futam van hátra roppant fontos a Hyundainak, hogy ezeken a fordulókon a lehető legtöbb pontot szerezzék meg a versenyzőpárosaik. Erre mindig szükség van, de most kiváltképp, ugyanis szoros csatában állnak a második helyért a Citroen Racinggel.

11846575_873232886047517_2166707703211156704_n.jpg

Év közben a csapat vezetése többször fogalmazott meg kritikát az egyes számú pilótájuk Thierry Neuville önbizalom hiányával kapcsolatban. Most egy alapos beszélgetés után úgy döntöttek, hogy a szezonzáró Wales ralira átültetik Neuville-éket a 20-as rajtszámú Hyundai i20 WRC-be míg Hayden Paddonék indulnak Dani Sordo 8-as rajtszámú, Dani Sordóék pedig Neuville-ék 7-es rajtszámú autójával.

thierry-neuville.jpeg

Így a csapatversenyben nagy csatában álló Hyundai Shell World Rally Team-et Dani Sordóék és Hayden Paddonék fogják alkotni míg Thierry Neuville-ék és Kevin Abbringék a Hyundai Mobis World Rally Team színeiben állnak rajthoz.

A csapatvezetés megerősítette, hogy bíznak Thierry-ékben és azt remélik ettől a döntéstől, hogy ezzel segítik visszaállítani Neuville önbizalmát és elszántságát. Mivel számára az idei évi bajnokság nagyrészt már elúszott ezért tehermentesíteni akarják őt a pontversenybéli nyomás alól. Most az a legfontosabb, hogy a 2016-os szezonra rendbe jöjjön mentálisan és teljes erőbedobással küzdhessen az új fejlesztésű Hyundai i20 WRC-vel.

A csapatban mindenki Neuville-ék mögött áll teljes mellszélességgel de az idei bajnokságban a második pozíció megszerzése érdekében meg kellett ezt lépniük.

Szöveg: Tommy

Fotó: World Rally Xtreme, Hyundai Motorsport

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr687964798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása