Ma 70 éves Jean Ragnotti rallyversenyző

ragnottimc2011.JPG

Ma ünnepli hetvenedik születésnapját a francia Jean Ragnotti autóversenyző. Hosszú pályafutása alatt Jeanott neve teljesen egybeforrt a Renault céggel, pár kivételtől eltekintve gyakorlatilag egész életében a gyár különböző típusaival versenyzett. 

Aktív pályafutása 1973-ban kezdődött és 1995-ben fejezte be rallyversenyzői karrierjét. Szerencsére nem vonult vissza teljesen, rengeteg helyre hívják még a mai napig is. Többször megfordult Goodwood különböző eseményein és több évig ment a World Series by Renault sorozattal, hogy a versenyek szüneteiben egy R5 Maxi Turbóval szórakoztassa a közönséget. 

wsrpress2013-1-ragnotti.jpg

Rally versenyzőként három VB futamon tudott győzni, 1981-ben Monte Carloban, 1982-ben Korzikán majd 1985-ben ismét megnyerte a Korzika rallyt. 

Ragnotti személyében egy nagyon barátságos, jó kedélyű embert ismerhetett meg a világ, iszonyatosan tempósan és látványosan ment mindig minden típussal. Az első kerékhajtású Renault 11 Turbóval, a Clióval vagy a Mégane-nal úgy kanyarodott ahogy azelőtt első kerekes autóval nem igen ment senki. Érdemes rákeresni az interneten, hatalmas élmény őt verseny közben látni.

1227283703594_f.jpg

 

Szöveg: Tommy

Fotók: internet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr867743972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása