Hayden Paddon fogja vezetni a gyári Hyundai i20 WRC-t Ausztráliában

A mai napon bejelentette a Hyundai Motorsport, hogy az idei WRC szezon tizedik fordulóján az Ausztrál ralin az új-zélandi Hayden Paddon és a spanyol Dani Sordo helyet cserélnek egymással.

paddon06ita15cm208.jpg

Ennek értelmében Paddon fogja vezetni a gyári nagy csapat színeiben futó 8-as rajtszámú Hyundai i20 WRC-t Dani Sordo pedig a Hyundai Mobis World Rally Team 20-as rajtszámú autójában fog rajthoz állni.

sordo08fin15cm162.jpg

Erre azért van szükség mert a Hyundai csak pár pontra van lemaradva a Citroentől a bajnokságban és feltett szándékuk, hogy megszerezzék az év végi második helyezést ehhez pedig minden megszerezhető pontra szükségük van. Mint azt Michel Nandan csapatvezető elmondta Paddon igen jó formában van mostanában a murvás versenyeken, Új-Zélandiként viszonylag hazai körülmények között versenyezhet majd, jól ismeri az ottani viszonyokat. Dani Sordo viszont kihagyta az utóbbi pár évben az Ausztrál futamot így joggal reméli a csapatvezetés, hogy Paddon biztosabban szerepel majd jól a versenyen és hozza az év végi elszámolásnál fontos pontokat. Paddon csapattársának a személye nem változik, marad Thierry Neuville.

Sordo az októberi Korzika ralin ülhet vissza jól megszokott 8-as rajtszámú autójába.  

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr217697260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása