WSR Formula Renault 3.5, II.versenyhétvége - Monaco

Péntek reggel 8.00 óra felé Monaco utcáin elkezdődött a V8-as szívó motorokkal szerelt Formula Renault 3.5 mezőnyének szabadedzése. A versenyzőknek 45 perc állt rendelkezésükre, hogy minél alaposabban megismerkedjenek a versenypályával. 

unnamed_3_1.jpg

A Fortec Motorsport két versenyzője Jazeman Jaafar és Oliver Rowland mentek ki először a pályára és végül ők ketten végeztek is az első két helyen. Harmadik helyen a Lotus versenyzője Matthieu Vaxiviere végzett. 

unnamed_5.jpg

Szombat reggel a kvalifikációs futamokkal folytatódott Monaco utcai versenypályáján a program. Hasonlóan a pénteki szabadedzéshez a Fortec Motorsport két versenyzője Jazeman Jaafar és Oliver Rowland végzett az első két helyen, harmadik lett Matthieu Vaxiviere a Lotus-szal, a rajtrács felállása az alábbiak szerint alakult ki,

rajtracs.JPGMivel most Monacóban a Formula Renault 3.5 mezőnye a Formula 1 betétfutamaként szerepel ezért csak egy versenyük lesz ami vasárnap 11.10-kor kezdődik és 40 kör+1 lesz a versenytáv és nincs kötelező box kiállás.

A verseny rajtja után Oliver Rowland és Matthieu Vaxiviere összeakadtak, minek folytán a francia Vaxiviere kiesett a versengésből, ezután piros zászlóval leállították a versenyt majd új rajtot rendeltek el.    

unnamed_4_1.jpg

Az új rajtot követően már nem volt semmi gond így az első helyről rajtoló maláj Jazeman Jafar megnyerte a futamot és ezzel átvette a bajnokságban a vezető helyet is.

cel.jpg

A verseny végeredménye az alábbiak szerint alakult,

rs_vege.JPG

A bajnokság élcsoportjának állása jelenleg így néz ki,

rs_allasa.JPG

 

Szöveg: Tommy

Fotók: Renault Sport 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr177485092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása