WRC Mexikó Rally 2015, Hyundai Motorsport előzetese

A Hyundai Motorsport reméli, hogy folytatni tudja a bizakodásra okot adó idei szezonjukat a 2015. évi Mexikói rally VB futamon ahol is a tavalyi bemutatkozó idényükben a Neuville-Gilsoul párosnak köszönhetően megszerezték első dobogós helyezésüket. Az emlékezetes esemény óta gyorsan eltelt egy év és most úgy érkezik a csapat Mexikóba, hogy mind a csapat mind a versenyzők bajnoki tabelláján két futam után a második helyen állnak.  

thierry-neuville-rally-mexico-2014.jpg

Az idei évben sorrendben a Mexikó rally lesz a harmadik futam. A csapat összetétel visszaáll a "normális" formába miután a Svéd futamot egy bringa baleset miatt kihagyni kényszerülő Dani Sordo felépült és újra csatasorba áll. Így újra a Neuville-Gilsoul, Sordo-Marti és a Paddon-Kennard kettősök próbálnak minél előkelőbb helyezést elérni. 

A Hyundai Motorsport egy új motor fejlesztési csomagot fog bevetni a Mexikó rallyn, ettől azt is remélve, hogy segít majd a nagy tenger szint feletti magasságban lévő levegő hiány okozta motorteljesítmény vesztést minimalizálni.

A verseny igazi különlegesség a csapatok számára mert a tengerszint feletti magasság eléri a 2700 métert is. Itt pedig már mind a versenyzőpárosok mind a versenyautók megszenvednek az oxigénhiánytól.

A csapat az elmúlt héten tartott felkészülési tesztet a spanyolországi Extremadura tartományban annak érdekében, hogy megtalálhassák a beállításokat a Mexikó rallyra. A csapat mindhárom versenyzője részt vett a teszten, Neuville egy napot, Sordo másfél napig míg Paddon két napon át nyúzta a Hyundai i20 WRC-t.

Szép hosszú gyorsasági szakaszok lesznek a versenyen, köztük egy-egy 43km, 44km és egy 56km-es szakasszal. 

A versenyközpont és a szervizpark a szokásoknak megfelelően Leon városában lesz.

 

Szöveg: Tommy

Fotó: Hyundai Motorsport 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr77229417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása