WRC 2015 - 83. Rally Monte-Carlo

blogra_9_.jpeg

2015. január 22-25. között rendezték meg a 83. Monte-Carlo Rally-t a WRC szezon idény nyitó futamát. 

Érdekesség, hogy a pályazáró autókat olyan ismert nevek vezették mint az egykori Renault versenyző és a mai napig a Renault show man-je Jean Ragnotti illetve a korábban szintén a Renault-nál majd a Peugeot-nál és a Lanciánál is gyári versenyző Bruno Saby.

blogra_2_.jpeg

A verseny mezőnyben egy igazi régi-új név bukkant fel aki nem más mint a 2014-ben a WTCC-ben vitézkedő kilencszeres rally világbajnok Sebastian Loeb. Versenyautója és navigátora is a korábbi években beváltak voltak, név szerint a Citroen DS3 WRC és Daniel Elena.

blogra_1_.jpeg

A WRC3 kategóriában rajthoz állt a Lukács Kornél - Mesterházi Márk kettős, Citroen DS3 R3T Max versenyautójukkal.

blogra_2_.jpg

Ahogy azt sokan sejtették Loebék nem felejtettek semmit vezetési tudásukból mert a verseny hetedik gyorsaságijának végéig vezették a versenyt. A nyolcadikon aztán odaverték az autó bal hátsó futóművét ami miatt nem tudták befejezni az aznapi versenyt. A szuper rally szabályok miatt azonban másnap tovább tudták folytatni a bajvívást. 

blogra_5_.jpg

blogra_10_.jpeg

Loeb persze mindent megpróbált, hogy minél előrébb kerüljön a végelszámolásnál, jött fel mint a talajvíz de csodát tenni ő sem tudott. Figyelembe véve a vele történteket igen derék dolognak mondható, hogy végül az abszolút értékelés nyolcadik helyén fejezte be a versenyt. 

blogra_12_.jpeg

Persze a többi versenyző is küzdött derekasan ment az adok-kapok négy napon keresztül. Sajnos Robert Kubicáék megint nem tudták befejezni a futamot, fékhiba miatt irtózatosan nagyot estek, kész csoda, hogy nem lett semmi bajuk.

blogra_8_.jpeg

A versenyen végül az Ogier, JML, Mikkelsen sorrendben hármas VW győzelem született majd utánuk jöttek a többiek..

blogra_1_.JPG

Lukács Kornélék a kategória nyolcadik helyén fejezték be a Monte-Carlo Rallyt.

Az első futam után az alábbiak szerint áll a versenyzők és a csapatok pontállása,

S. Ogier 25 points / J.M. Latvala 19 / A. Mikkelsen 15 / M. Østberg 12 / T. Neuville 10 / D. Sordo 8 / E. Evans 6 / S. Loeb 6 / K. Meeke 4 / M. Prokop 2  
 
Volkswagen Motorsport 43 points / Hyundai Motorsport 27 / Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 12 / M-Sport World Rally Team 12 / Jipocar Czech National Team 6 / FWRT SRL 1
blogra_8_.jpg
blogra_4_.jpg
blogra_7_.jpeg
blogra_7_.jpg

 

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Shell World Rally Team, M-Sport World Rally Team, Citroen Racing, Volkswagen Motorsport, internet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr857128487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása