Ferjáncz Attilát a Nemzet Sportolójának!

fb_img_1422719526043.jpg

Volt szerelője, csapattagja Herczeg "Roni" Áron felhívására elindult egy kezdeményezés a facebook-on miszerint Ferjáncz Attila kerüljön be a Nemzet Sportolói közé a nemrég elhunyt utolsó Aranycsapat tag Buzánszky Jenő helyére.

fb_img_1422719490903.jpg

A facebook link: https://www.facebook.com/ferjanczattilatanemzetsportolojanak.hu?fref=ts.

fb_img_1422719450846.jpg

Alább olvasható az idézet melyet Herczeg Áron rakott ki a facebook-ra, aki érdemesnek találja like-olja a kezdeményezést és ossza meg azt legyen szíves.

 

"Kedves Barátaim,Sporttársaim az autósportot szerető Mindenki!

Szeretném az egész autósport társadalom nevében mély részvétünket kifejezni Buzánszky Jenő halála alkalmából. 
Jenő bácsi az Aranycsapat tagjaként követendő példát állított minden Magyar sportoló elé. Ezért is kapta meg számos kitüntetése mellé a Nemzet Sportolója címet.

Előre is elnézést kérek minden érintettől különösen a gyászoló hozzátartozóktól, hogy az utódlás témáját feszegetem, nem tenném, ha nem a hétvégén lenne a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) közgyűlése és ez a legalkalmasabb fórum ahol a témában dönteni lehet.

Felhívással fordulok az MNASZ tagjai, tisztségviselői és szurkolói felé:

Javaslom Ferjáncz Attilát a Nemzet Sportolójának, ehhez kérem a támogatásotokat. Ferjáncz Attila Örökös Magyar Bajnok hosszú pályafutása alatt számtalan hazai és nemzetközi eredménnyel büszkélkedhet:

• 23 Rally Európa Bajnoki futamgyőzelem
• Éves abszolút Európa Bajnokság bronz érem
• 32 OB győzelem (ebből 29 rali, 3 hegyi bajnokság). 
• Az év magyar autóversenyzője: 1972, 1974-1982, 1986, 1987. 
• Az Autósport Örökös Magyar Bajnoka.

Eredményeivel magasra tette a mércét követői előtt. Csak kivételes tehetségű sportolóknak adatik meg 35 éves versenyzői pályafutás, ez idő alatt az ellenfelek több nemzedéke nőt fel, akik példaképként, etalonként tisztelik Attilát. Eredményeit, rekordjait nehéz lesz megdönteni, de szerintem ő lenne a legboldogabb, ha valakinek sikerülne, hiszen ezért dolgozott közel ötven éven keresztül. 
Még aktív versenyzőként tárgyalt, kilincselt az MNASZ megalakításáért, melynek ő volt az első anyagi támogatója.
Az aktív versenyzés befejeztével az MNASZ elnökeként is az autósport maradt a No 1. az életében. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar autósport elfogadtatásában és a szövetség megalakításában, valamint a sportág fejlesztésében. Sportvezetői munkája elismeréseképpen beválasztották a Nemzeti Sporttanácsba majd a Magyar Olimpiai Bizottságba, éveken át lobbizott sikerrel az MNASZ felvételéért a Magyar Olimpiai Bizottságba.

Elmerései, díjai:
• Az év magyar autóversenyzője (1972, 1974-1982, 1986, 1987)
• Az Autósport Örökös Magyar Bajnoka
• Sportérdemérem arany fokozat (1981)
• Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetés 2000
• A Nemzeti Sportszövetség Különdíja (2011)

Mint tudjátok, Attila most újra versenyben van sajnos egy számára kevésbé ismert pályán, tele bukkanóval, J5, B5 erősségű kanyarral, extra rövid fékútakkal, de ahogy ismerem, ismerjük ezt is megnyeri, mint az tette az autósportban eltöltött fél évszázadban már annyiszor.

Drukkoljunk neki! Gyerünk Ati!

A fentiek alapján kérném, hogy támogassátok Ferjáncz Attila felvételét a Nemzet Sportolói közé!
Továbbá kérem a Szövetség vezetőit a hivatalos javaslat megtételére.

Üdvözlettel
Herczeg Áron „Roni”

Létrehoztunk egy „Ferjáncz Attilát a Nemzet Sportolójának!” Facebook oldalt.
Kérünk egy Like-ot és egy megosztást!"

fb_img_1422719473784.jpg

A kezdeményezés elindulása után választották meg a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség új elnökének a korábbi sikeres gokart versenyzőt Oláh Gyárfást. Az MNASZ nevében Ő is be áll a kezdeményezés mögé és javasolja a MOB-nál Ferjáncz Attila jelölését, az alábbi képen látható az ide vonatkozó levél,

gyafi_levele.jpg

fb_img_1422719533810.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Internet, facebook 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr867127757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása