2015. január 8-11., Autosport International Show - Birmingham UK

Az elmúlt évekhez hasonlóan a 2015. januárban tartandó Birminghami Motorshow-n is rengeteg érdekes autó és egykori illetve jelenleg is aktív pilótáik teszik tiszteletüket. Rajtuk kívül természetesen az összes fontos alkatrész beszállító és verseny istálló is megtalálható lesz a kiállításon.  

dec_22_1_.jpg

Többek között a következőek, MERCEDES AMG PETRONAS, Brembo, Bosch, Capricorn Automotive, Öhlins Racing és a Sadev. Első alkalommal jelenik meg a kiállításon a 2014. évi rallycross világbajnok csapat a svéd Olsberg MSE Team. 

dec_22_4_.jpg

Tizenhét nemzet gyártói képviselik magukat, többek között az Egyesült Királyságból, Németországból, USÁból, Franciaországból, Hong-Kongból, Ausztráliából, Taiwanról, Új-Zélandról, stb.

A tömegek egy nagy részének örömére ki lesz állítva a helyi hős, az 1995. évi Rally Világbajnoknak Colin McRae-nek a bajnok autója a rettenetes hangú és legendás 555 dekorral ellátott "A" csoportos Subaru Impreza. Az a szerencsés ember aki ezt az autót annak idején láthatta és hallhatta élőben sosem fogja elfelejteni a sokkhatást!   

dec_22_5_.jpg

Az 1990-es Sportautó Világbajnokságon domináló és a kilenc futamból nyolcon, többek között Michael Schumacher vezetésével győzedelmeskedő Mercedes Benz C11 autó is ki lesz állítva.

dec_22_3_.jpg

Egy másik legenda a Le Mans-i 24 órás versenyt 1955 és 1957 között sorozatban megnyerő Jaguar D-type szintén tiszteletét teszi. Az autóban egy 3,4 literes, hat hengeres, 245 lóerős motor dohog.

dec_22_2_.jpg

Egy ex-Nigel Mansell féle Lotus 87, egy-egy ex-James Thompson féle Honda Super Tourer, GT Lister Storm, Lola T70 Spyder and 6.6-litre Corvette Stingray-t is meg lehet majd csodálni. 

Itt lesz Nelson Piquet 1981-es F1 világbajnoki autója a Brabham BT49 is. 

Gokarttól az F1-ig itt lesz a modern autósport világ tagjainak nagy része is, például az ex-F1 sztár David Coulthard, a Rally és Rallycross világbajnok Petter Solberg, a World Endurance bajnok Allan McNish és Anthony Davidson, a Brit Túraautó bajnok Colin Turkington, Andrew Jordan, Matt Neal és Gordon Shedden.

dec_22_13_.jpg

A Live Action Arena-ban az Egyesült Királyság legnagyobb fedett versenypályáján fog bemutatót tartani a rally és rallycross világbajnok Petter Solberg ex-gyári Citroen Xsara WRC-jével.

dec_22_11_.jpg

Láthatunk itt működés közben Ferrari 458 Speciale-t, a gyár eddigi legerősebb V8-as szívó motorral szerelt utcai típusát.

dec_22_8_.jpg

Itt lesz a szörnyeteg csővázas Ariel Atom 350 lóerős motorjával.

dec_22_10_.jpg

McLaren 650S, a Porsche 911 GT3 és Cayman GTS. A Jaguar F-Type R Coupé, BMW M4, Renault Mégane RS 275 Trophy és a Vauxhall VXR8 GTS szintén az utcai szuper autók csapatát fogja erősíteni.

dec_22_9_.jpg

A típus rajongói megtalálhatják majd a Ferrari negyvenedik születésnapjára elkészült Ferrari F40-et ami 1988-as bemutatásakor a világ leggyorsabb és legdrágább széria gyártású autójának számított.

dec_22_6_.jpg

És természetesen itt lesz a jelen kor követelményei alapján épített hybrid technológiát is tartalmazó Ferrari La Ferrari szuper sportautó is.

dec_22_7_.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Autosport International Show Media

 

 

   

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr57005127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása